Tekort aan loodgieters en installatiemonteurs verdubbelt tot 2030

De komende tijd zal het tekort aan vakmensen in de installatiebranche aanzienlijk gaan toenemen. De komende drie tot vijf jaar neemt het tekort toe tot 40.000 vakmensen als er nu nog niets wordt gedaan. Deze waarschuwing heeft voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland afgelopen zaterdag in De Telegraaf gegeven. Op dit moment heeft de installatiebranche al te maken met forse tekorten aan ervaren vakkrachten.

Werknemers in de installatiebranche

In totaal werken er in de installatiesector ongeveer 150.000 werknemers in verschillende functies. Zo werken er installatiemonteurs, elektromonteurs en andere specialisten in verschillende disciplines zoals de woningbouw, utiliteit en industrie. Door de focus op verduurzaming is er steeds meer aandacht voor moderne installaties die minder energie verbruiken. Daarvoor zijn natuurlijk specialisten nodig. Deze plaatsen en onderhouden de nieuwe moderne installaties. Voorafgaand aan dit proces is er natuurlijk de adviesfase waaraan veel aandacht moet worden besteed want er is nogal wat te kiezen als het gaat om duurzame installaties. (bron technischwerken.nl)

Onze ambitie

Onze ambitie is om bedrijven en ZZP'ers te ondersteunen om beter, slimmer en efficiënter het juiste expertise op de juiste plek te krijgen. De tekorten lossen wij niet in één keer op. Maar wat gaat er gebeuren als wij slimmer met elkaar gaan samen werken? Op het moment dat wij vraag en aanbod goed inzichtelijk hebben dan kunnen wij beter matchen. Hierdoor kunnen wij de loze (leegloop) uren opvullen met mooie opdrachten maar ook kunnen wij zo reisbewegingen terug dringen. En in veel gevallen is reistijd ook werktijd. Met klussen en ZZP'ers uit de buurt kan jij dus je productiviteit met 10-20% verhogen. 

Als je hier eens met mij over wilt sparren of je hebt ideeën die hier aan bijdragen, neem dan contact met mij op. 

mark@installjobs.nl of 06-52043851

Onze ambitie
Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Na het aanmaken van een account kun je direct solliciteren
Account aanmaken